USKRSNI BLAGDANI PROVEDENI U KUĆI BETANIJA Hvala vam za najljepši Uskrs…

Kuća Betanija duhovni centar za turiste, objavila je ponudu za slavljenje i boravak u Kući za vrijeme uskrsnih blagdana, tj. od nedjelje Cvjetnice do Bijele nedjelje ili mladoga Uskrsa. Veseli nas činjenica što su objavu mnogi posjetitelji vidjeli, a neki od njih se, unatoč strahu mnogih od zaraze COVIDOM-19, odlučili i doći: bilo kao pojedinci, bilo kao bračni parovi ili kao čitave obitelji. Intenzivan molitveni program kroz dan, sudjelovanje u liturgijskim obredima vazmenoga trodnevlja u župnoj crkvi sv. Antuna opata u Velom Lošinju, međusobna upoznavanja i druženja kućnih gostiju u Kući i u dugim klimatoterapijskim šetnjama uz more ili u planinarenju, ostavili su duboke i nezaboravne tragove u dušama sudionika. Ovogodišnja proslava Uskrsa u Kući Betanija uključila je i zajedničko pripremanje kolača i slastica, bojanje uskrsnih jaja, a za djecu i traženje u parku sakrivenih gnijezda u uskrsno jutro. Vrhunac doživljaja bio je blagoslov hrane na veliku Subotu poslije podne kada nas je posjetio i domaći Župnik. Za mnoge je bio poseban doživljaj blagovanje blagoslovljene hrane za uskrsni doručak, sa pietetom i poštovanjem promišljajući značenje blagoslivljanja hrane. Svi su detalji doprinijeli tome da se naši gosti osjećaju kao kod kuće, kao kad je baka ili mama pripremala Uskrs prepun simbolike i duhovnih sadržaja koji nikako ne zanemaruju tijelo i njegove potrebe, već ih produhovljuju i podižu na višu razinu. Mnogim gostima Kuće Betanija bio je to prvi tako doživljeni Uskrs, te su mnogi odlučili ponoviti ga iduće godine. Evo i nekih zapisa iz Knjige dojmova:
„Od srca veliko hvala za svu vašu ljubav, brižnost i trud koji ste uložile da nam ovaj Uskrs učinite nezaboravnim.“ obitelj T.
„Hvala vam što ste obogatili moj život!“ V.S.
„Hvala vam za najljepši Uskrs drage sestre. U vašoj kući osjeti se taj veliki mir i blagoslov koji upijamo u ovim prostorima. Svojom dobrotom i širokim srcem utječete na nas i činite nas boljima.“ Ž.R.L. 
„Svi ste vi svjetlo na našim putovima….hvala vam što postojite i što svojom dobrotom i radosnim srcem činite da ovaj svijet bude bolji i ljepši.! E i M.M.
„Gospodine, ova kuća je znak da je Raj moguć i na zemlji. Hvala ti za sve sestre koje ovdje nesebično služe o za sve milosti koje smo ovdje primili. Ostani s nama i pođi s nama u našu svakodnevicu.“ R. i E.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Call Now Button