Udruga “BUDI DOBRO” u Kući Betanija

Udruga „BUDI DOBRO“ vodi rehabilitacijski program tjelesnog i duhovnog oporavka onkoloških bolesnika na otoku Lošinju (u Kući Betanija na Velom Lošinju). Tako su u razdoblju od 26.- 30.10.2022. sa petom grupom realizirali taj program. Program sadrži sve što je potrebno, služi osnaživanju i oporavku koji pomaže u procesu ozdravljenja.Program je bio sadržajan, a sastojao se od:

  • svakodnevnih vježbi disanja i opuštanja uz morsku obalu i borovim šumama –
  • medicinsko stručnih predavanja
  • predavanja o povijesti otoka
  • poduka o zdravoj prehrani
  • predavanje o Caminu
  • planinarenja
  • razgledavanja prirodnih i kulturnih znamenitosti otoka
  • duhovnih sadržaja                                                                                                                                         Program je vodilo pet divnih liječnika koji su ujedno i osnivači Udruge. Divni ljudi, puni topline i ljubavi, stručni spremni saslušati i čuti…savjetovati i pomoći… Duhovni program je bio izuzetno poticajan. Svakodnevno kroz jutarnju molitvu Časoslova, kao i duhovni program s. Hijacinte Hoblaj, koja je poslala poruku i životnu lekciju, kako se lakše nositi sa bolešću i svim životnim teškoćama i brigama. Da na bolest i život sa bolešću ,ne gledamo kao kaznu, već kao blagoslov, da budemo bliže Bogu.  Duhovni sadržaj je obogatio i vlč. Anton Zec koji je omogućio duhovni razgovor, ispovijed…služio mise i dijelio mir i dobro.

 MOJ OSVRT

Jedno predivno iskustvo, pet dana provedenih sa divnim ljudima, dragim ženama, razmjenjivali iskustva i družili se, učili i bogatili se znanjem…kako spoznati sami sebe,kako bolest dolazi,kako si pomoći i kako se osnažiti te što lakše ići putem ozdravljenja.

Program je bogat i poticajan, osnažuje um,duh i tijelo,srce je puno radosti ispunjeno velikom vjerom i pouzdanjem da se lakše ide putem ozdravljenja i života uopće.

 Hvala od srca, jer ovo što radite je odlično!

Srdačan pozdrav, Zrinka Bakšić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Call Now Button