„Turisti sviraju turistima“ Glazbena pozornica

dsc_0338

U nedjelju 23. srpnja 2018. godine održan je koncert „Turisti sviraju turistima“ u Kući Betanija u Velom Lošinju. Kao organizator, Kuća Betanija, ovaj je koncert zamislila kao otvorenu pozornicu na koju se mogu popeti svi turisti, od onih najmlađih do najstarijih i time razveseliti sve prisutne posjetitelje.

Koncert je počeo pozdravom Gospi meditativnom klavirskom skladbom koju je izveo  gosp. Višeslav Jaklin (Varaždin), a potom se nastavilo pjevanjem pjesme Marijo o Marijo u izvedbi Filipa Jaklina 4 god (Varaždin). Voditeljica Duhovnoga centra za turiste  s. M. Hijacinta Hoblaj, pozdravila je sve prisutne posjetitelje i time otvorila glazbenu večer. Na koncertu su pored gosp. Višeslava i Filipa Jaklin još sudjelovali: Katarina Kocijan (Zagreb), klavir; Filip Andrić (Đakovo), gitara; Barbara Rudeš (Zagreb), klavir; Franka Mandarić (Zagreb), klavir; Cecilija Kocijan (Zagreb), klavir; Hanah Berthon (Versailles FR), klavir; Matko Vojnić (Nova Gradiška), klavir i gospođa Dubravka Prpić (Zagreb) koja je pjevanjem uz pokrete pokazala još jedan način molitve.

Oko stotinjak posjetitelja došlo je podržati mlade glazbenike koji su, radosno, ali sa svom glazbenom odgovornošću priredili ovu nezaboravnu  večer i time zaradili veliki pljesak. U prekrasnom dvorištu Kuće Betanija, pod osvijetljenim stoljetnim palmama i zvjezdanim nebom, lijepa glazba ponovno je osvojila srca posjetitelja i ispunila ih duhovnom radošću. Nakon koncerta posjetitelji su se još dugo zadržali u ugodnom druženju sa izvođačima i uz slastice kojima su sve prisutne iznenadili roditelji mladih izvođača.

Slavica Sajdl

Fotografije:

Video: