TRGOVANJE LJUDIMA

U organizaciji Kuće Betanija i u suradnji Župe Veli Lošinj, u četvrtak 16. srpnja 2015. god. na spomen Gospe od brda Karmela, u crkvi Majke Božje u Velom Lošinju svima zainteresiranima pružena je mogućnost informiranja o temi Trgovanja ljudima, kao i molitve za žrtve toga zla našega suvremenoga vremena.

Tridestminutno izlaganje na temu održala je Lidija s. Viktorija Šimić, prof, milosrdna sestra sv. Križa, članica internacionalnoga radnog tima  redovnica Europe, koji već dulji niz godina promišlja načine borbe protiv prakse trgovanja ljudima. U izlaganju je sve prisutne upoznala s potresnom stvarnošću koja živi među nama, a u vrijeme turističke sezone napose duž jadranske obale. Informirala je i o tome da redovnice širom svijeta i u Europi daju svoj značajan doprinos u borbi protiv ove tajne prakse, konkretno pomažući žrtvama u oslobađanju, rehabilitaciji stečenih ozljeda, i trauma, kao i pri vraćanju njihova ljudskog dostojanstva.

Sestra Viktorija je i vodila euharistijsko klanjanje nakon večernje sv. Mise, posvećeno molitvi za žrtve kao i za činitelje tih zločina.

Organizacijom ovoga događanja Kuća Betanija i Milosrdne sestre sv. Križa dale su svoj mali doprinos djelatnom označavanju Godine posvećenoga života 2015. koja je u tijeku i odgovarajući time na potrebu vremena u okvirima svojih mogućnosti.

TRGOVANJE LJUDIMA 002