SEMINAR POSTA, ŠUTNJE I MOLITVE, 15.-19.02.2021.

Boravak u kući „Betanija“ uz duhovni program Posta-života s kruhom, šutnje i molitve uoči Korizme, u našem vremenu punom buke i trke za ostvarenjem raznih snova i želja, iskustvo je koje ću dugo nositi u srcu.

U jednoj od najljepših kuća Velog Lošinja, potpuno obnovljenom stoljetnom zdanju, tada zamišljenom da na ljekovitom lošinjskom zraku bude mjesto odmora i tišine za svećenike, dočekale su nas drage i vrijedne Milosrdne sestre sv. Križa. Njihovom velikom požrtvovnošću „Betanija“ je danas ponovo, nakon 70 godina, nastavila biti mjesto za odmor tijela i obnovu duha za sve ljude dobre volje.  Brižno vođeni kroz seminar posta i molitve u šutnji, imali smo privilegij biti djelićem posvećenog i tihog života sestara te uz časoslove, krunice i mise razmatrati Kristov misterij – otajstvo Spasenja.

Post je tijelu bio ugodan, jer kućna kuhinja spravlja nekoliko vrsta kvalitetnog kruha ugodnog svakom nepcu. Dodajmo u dnevni raspored jutarnju i poslijepodnevnu šetnju lošinjskim arboretumom i razumjet ćete zašto ovakvu ponudu ne bi trebalo propustiti. Nakon 4 dana, bez puno riječi osjeća se da će većina nas iz grupe „Betaniju“ opet posjetiti. Dragim sestrama zahvaljujem na darovanoj ljubavi i trudu tijekom našeg zajedničkog „života s kruhom“. Želim Vam mnoge mirne i plodonosne godine u Vašoj „Betaniji“, blagoslov našeg Gospodina u svetom poslu koji obavljate otvarajući oči mnogih duša koje u potrazi za Istinom kucaju na vaša vrata.

Hvala Vam! Do slijedećeg susreta, iskreno Vaš,

Bruno Dragoje, Zagrebu, 20. veljače 2021.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Call Now Button