Uzvišenje sv. Križa u Kući Betanija u Velom Lošinju

vlcsnap-2018-09-14-11h47m06s532

Svetkovinu Uzvišenja sv. Križa, u  petak 14.09.2018. zajednica Milosrdnih sestara sv. Križa u Velom Lošinju proslavila je u zajedništvu sa trenutno prisutnim gostima-turistima u Kući Betanija.

Svečanost je započela  Jutarnjim hvalama božanskoga časoslova naroda božjega.  Sv. Misu u kapeli Presvetoga Srca Isusova predslavio je vlč. gosp. dr. Ivan Štuhec, svećenik mariborske Nadbiskupije koji boravi u Kući Betanija. U kratkoj je homiliji  sestre i sve prisutne podsjetio da je u srž čovjekova bića upisan simbol Križa (kad stane i raširi ruke) i da ga u životu ne može izbjeći. Što mu se više opire to teže živi. Čestitao je sestrama Svetkovinu i obećao molitvu za njih. Pjevanje je predvodila grupa pjevačica jednoga crkvenoga zbora iz Slovenije koje se odmaraju u ovom duhovnom centru za turiste. Slavlje su sviranjem na flautama obogatile i gošće iz Austrije.

U večernjim su satima gosti imali prilike pogledati film „Milosrdne sestre sv. Križa u Đakovu, 1868.-2018. 150 godina“. Slavlje je zaključeno zajedničkim druženjem gostiju sa sestrama na terasi ispred  Kuće u večernjim satima.

Bogu hvala!

s. M. H.

Fotografije:

Video: