LOŠINJ I ŽIVOT IZ DRUGE PERSPEKTIVE

U utorak 09. kolovoza 2022. u Kući Betanija duhovnom centru za turiste dogodila se posebna večer koja je okupila 50-etak zainteresiranih  za ponuđeni program: Meditacije s otoka Lošinja. Pod stručnim i znalačkim vođenjem gosp. dr. sc. Tvrtka Beusa iz Zagreba, sudionici su bili uvedeni u svijet meditacije i imali prilike, uz pomoć autorskih fotografija dr.Beusa, učiti osluškivati fotogovor i poruke za osobni život.  Ugodno iznenađuje činjenica koliko je takva meditacija sposobna iznutra otvoriti sudionike i učiniti ih spremnima osobna iskustva podijeliti s drugima. Upravo zbog toga je ova večer bila posebna za sve prisutne. Donosimo samo neke detalje: Obitelj, ljubav, zajedništvo. Dar od boga koji vidim u svakom detalju ove fotografije, koji je stvorio tako jedinstvenu prirodu. Mir i spokoj koji osjećam na fotografiji asocira me na spokoj koji osjećam kada sam blizu Bogu. Borba za opstanak u nemirnom moru. Mir u životu i spokoj u životu koji mi daje bog. Kontrast svjetla i tame, put kroz život uz pouzdanje u Boga.

Život se rađa u skromnim uvjetima. Malo zemlje, malo vode, puno sunčevoga svjetla i topline. Za ljepotu, za dobro, potrebno je malo. Malo, ali vrijedno. I znaj, nisi sam! Ova dva cvijeta su potpora jedno drugom. Rastu zajedno. Zajedno cvjetaju, zajedno umiru…A nama ostaje sjećanje na dobrotu, ljepotu. I ne samo sjećanje, nego poticaj da budemo i mi u ovom svijetu zadovoljni  s malo, a da drugima dajemo puno. Zahvalni Gospodinu, Stvoritelju! Jer od Njega je sve.

Prva misao: dobro i zlo isprepleteno. Dobro je snažno, jako potrebno, ali bodlje su prisutne i isprepletene. Uvlače se među dobro, smiju se, prisluškuju. Puštaju svoje bodlje na nešto lijepo. Ali dobro uvijek, baš uvijek pobjeđuje. Polako napreduje, polako se provlači i među bodljikave i lođe, među trnje i kamen. Ako imaš Boga koji te vodi, možeš koračati slobodno, nećeš biti uboden, nećeš se spotaknuti o kamen. Ako i padneš, znaš tko će te podići. Hvala Gospodinu na svakoj boli u mom životu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Call Now Button