KONCERT Glazbena pozornica u Kući Betanija

U nedjelju 28. srpnja 2019. godine održan je u Kući Betanija  koncert  Glazbena pozornica.

Već više godina zaredom ovaj koncert u organizaciji Kuće Betanija duhovnoga centra za turiste, okuplja one turiste koji su svojim sviranjem i pjevanjem spremni turistima na otoku Lošinju prirediti i pokloniti ugodne glazbene trenutke, i time uljepšati i produhoviti njihov odmor.

Tako su i ovaj puta turisti, djeca i mladi svirali pred 70-etak okupljenih gostiju. Veći odaziv onemogućilo  je grmljavinsko nevrijeme s kišom. Ipak, to nije spriječilo da svi okupljeni uživaju u  nastupima koji su im priredili: Robert i Franka Mandarić iz Zagreba,  Hanah Berthon iz Francuske, te mame sa sinovima: Petra i Filip Mandarić  i Ines i Luka Kraljević Schepe.

Osim izvedbi skladbi za klavir, posjetitelji su imali prilike čuti i rog u solo dionici kao i u kombinaciji s klavirom što su izveli Robert i Franka Mandarić. Ipak poseban glazbeni ugođaj priredile su Franka Mandarić i Hanah Berthon četveroručnom izvedbom skladbe Clown /E. Poldini/, te naročito Hanah Berthon  interpretacijom klavirskih klasika: D. Scarlatti, J.S. Bach, Moszkowski, L. van Beethoven, I. Albeniz i C. Chaminade.

H.H.

Video:

Fotografije: