Koncert ČUJ NAS, MAJKO

Na blagdan Male Gospe 08.09.2023. održan je u Kući Betanija duhovnom centru za turiste  koncert Čuj nas, Majko. Nastupio je Ženski vokalni sastav Lira iz Vinkovaca pod vodstvom voditelja Igora Blaževića.

Gosti su izveli splet marijanskih pjesama, uglavnom tradicionalnih liturgijskih i onih prikladnih za razne molitvene prigode. Za ovaj nastup voditelj prof Blažević ih je nadopunio četveroglasnom pratnjom koju je sastav besprijekorno izveo u A capella izvedbi, molitveno i pobožno. Voditeljica događanja s. Hijacinta Hoblaj podsjetila je sve prisutne da je koncert dio jubilarne proslave 140.-te obljetnice prvoga dolaska Milosrdnih sestara sv. Križa na otok Lošinj i u Veli Lošinj koje se ove godine Kuća Betanija posebno spominje. Pritom je skrenula pozornost  na to da Blažena Djevica Marija u toj dugoj povijesti odigrala važnu ulogu, čuvajući Kuću Betanija i čekajući da se zajednica Milosrdnih sestara ponovno u nju vrati. Naime, podsjetila je na to da je Gospin kip susjeda teta Irena Budinić, koja je već pokojna, sačuvala od opasnosti da bude uništen od strane korisnika koji su Kuću dobili na korištenje nakon postupka nacionalizacije 50-etih godina prošloga stoljeća, a koji su uništili sve što ih podsjećalo na vjeru i duhovno. Ovim koncertom želimo zahvaliti Gospi za zaštitu i njenu stalnu prisutnost u Kući Betanija i čestitati joj rođendan.

Stotinjak gostiju goji su ispunili dvorište Kuće Betanija, pozorno su slušali izvedbu ŽVS Lira, čija je izvedba zapravo bila pjevana molitva i slava Gospi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Call Now Button