Koncert klasične glazbe “ASUMPTI U ČAST”

Koncert 13082017-4192

U nedjelju 13. 08.2017. uoči svetkovine Velike Gospe u Kući Betanija Veli Lošinj duhovnom centru za turiste održan je svečani koncert klasične glazbe “Asumpti u čast“. Koncert je organizirala Kuća Betanja na prijedlog glazbenika-članova obitelji Gašparović iz Zagreba i solo pjevačice Tanje Ruždjak iz HNK Zagreb.

U prekrasnom večernjem ambijentu dvorišta Kuće Betanija u kojem stoljetne palme dotiču dubokoplavo lošinjsko nebo s najljepšim večernjim zvijezdama, za dvjestotinjak posjetitelja muzicirali su zagrebački glazbenici klasične glazbe, inače već dobro poznati glazbenoj javnosti: prof Ljubomir Gašparović, klavir, prof Iva Konjevod čembalo i klavir, prof Danijel Gašparović, klavir, đak Antonio Gašparović, flauta i solo pjevačica Tanja Ruždjak.

Profesionalno besprijekornom i duboko produhovljenom izvedbom programa glazbenici su ne samo oduševili posjetitelje, već i probudili ono duhovno i sveto koje u sebi skriva svaka dobra glazba. Upravo time i zbog toga i ovaj je koncert prerastao iz glazbenoga u istinski duhovno događanje, koje sva glazbena događanja u Kući Betanija Veli Lošinj čini različitima od drugih na otoku Lošinju. Program možete vidjeti OVDJE.

Koncert je bio posvećen Gospi na nebo uznesenoj, Asumpti u čast i poklon glazbenika svim posjetiteljima, što su i u svom obraćanju publici potvrdili prof Ljubomir Gašparović i sin Danijel: „Besplatno smo primili dar-talent, besplatno ga dajemo dalje!“ Doista, drugima na radost i duhovni rast. Zato zaslužuju svu pohvalu, divljenje i iskrenu zahvalnost.

Fotografije: